Mindfulness op het werk


Stress wordt door personeelsmanagers te weinig onderkend als oorzaak van verzuim. Volgens directeur Paul Schreurs van het Instituut voor Werk en Stress schrijven personeelsmanagers gemiddeld slechts 12,5 procent van alle verzuim toe aan stress.
Onderzoek van onder meer de Brancheorganisatie voor Arboartsen, het CPB en TNO Arbeid wijst uit dat dit in werkelijkheid op 35 tot 50 procent ligt.
(bron: NRC-Handelsblad)

Het slechte nieuws: stress is een niet te onderschatten factor op het werk. Veel energie gaat verloren in gehaast bezig zijn, piekeren, onjuist reageren met als gevolg irritatie op de werkvloer, vermindering van de kwaliteit van het werk en in sommige gevallen langdurige uitval door ziekte.

Het goede nieuws: er is echt wat aan te doen!
Aandachttraining heeft een krachtige invloed op hoe mensen leven en werken. In de vele wetenschappelijke onderzoeken werd het positieve effect inmiddels aangetoond.


Interne motivatie
inzet
concentratie
creativiteit
emotionele intelligentie
stress
piekeren
verzuim
angstklachten
slapeloosheid


Wilt u ook in uw bedrijf het ziekteverzuim aanpakken? U en uw personeel leren stress te herkennen en ermee om te gaan? Ook in uw bedrijf kunnen wij een workshop of training verzorgen. Graag nemen wij in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden met u door.

Belt u 0344 622286 of stuurt u een mailtje dan nemen wij contact met u op.
werkbalans@wxs.nl