Compassietraining


Aanbod individuele training voor de winterperiode

Op basis van een aantal recente ervaringen heb ik besloten mijn compassietrainingen individueel aan te bieden.
Allereerst geeft dit de mogelijkheid een training op maat aan te bieden en daarnaast de mogelijkheid om naar behoefte de frequentie aan te passen. Bijvoorbeeld elke week een sessie of om de week of misschien zelfs een keer een pauze van 3 weken.

Ben jij zorgzaam voor jezelf?
Als je een fout maakt of op enig vlak tekort schiet, sla jij jezelf dan voor je hoofd of sla je een bemoedigende arm om jezelf heen?

Door de mindfulness-training heb je inzicht gekregen in de eigen patronen en hoe om te gaan met de dingen des levens. Maar hierin echt vriendelijk zijn voor jezelf blijkt nog niet zo’n gemakkelijke opgave. Terwijl uit onderzoek en ervaring, nu net dit vriendelijk zijn voor jezelf zo’n belangrijke bijdrage blijkt te leveren aan levensgeluk.

Wat kun je leren in deze training van 8 sessies van 2,5 uur?

  • Je leert om te gaan met je innerlijke criticus, dat stemmetje dat je regelmatig vertelt dat je het allemaal niet goed hebt gedaan en dat ieder ander het beter kan en doet.
  • Naar jezelf te kijken op een vriendelijke, liefdevolle manier. Jezelf accepteren met alles erop en eraan.
  • Jezelf motiveren met compassie in plaats van met zelfkritiek.
  • Het verschil begrijpen tussen eigenwaarde en zelfcompassie, met de daarbij behorende valkuilen.
  • Je leert het pad van (zelf)vergeving bewandelen en inzien wat vergeving is en wat het niet is.
  • Aandacht geven aan wat voor jou echt belangrijk is. Ontdekken van je kernwaarden en werkelijke behoeften.
  • De kunst van dankbaarheid en zelfwaardering beoefenen.
  • Je innerlijke kracht vinden met compassie


De compassietraining is net als de mindfulnesstraining een ervaringsgerichte training. Misschien goed om te benadrukken dat ook terwijl er, in de individuele sessies, volop ruimte is voor het bespreken van het eigen verhaal het nadrukkelijk geen therapie is.
Hoewel het zeker een pre is als iemand eerder een MBSR-training heeft gedaan is dit voor de individuele training niet noodzakelijk. Voor mensen zonder ervaring met meditatie en mindfulness zal het programma daar op worden aangepast.
Omdat ik in deze tijd van griep en coronabesmettingen ook het voordeel zie van individuele trainingen (de laatste training heb ik 4x voor een deelnemer een inhaalsessie moeten organiseren) voor mezelf wil ik de individuele training aanbieden voor de prijs van een groepstraining. 550 euro (normaal 850). Ook voor deze training geldt, afhankelijk van je verzekering , dat je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage in de kosten.
Bij betaling door de werkgever geldt een ander tarief.