Mindfulness voor kinderen


Meer concentratie, betere leerprestaties en meer rust door aandachtstraining

Ook kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk. Ze moeten op allerlei gebied presteren, worden overprikkeld door indrukken (school, tv, computer) en door een overdaad aan activiteiten. Kinderen kennen te weinig rustmomenten.

Hierdoor komen wij veel kinderen tegen die net als volwassenen moe zijn. Kinderen die niet kunnen (in)slapen, snel zijn afgeleid en onrustig zijn. De "aan-knop" doet het wel, maar waar zit de pauze knop.

Met deze 8-weekse "aandacht werkt" methode (mindfulnesstraining) leren kinderen om te gaan met spanning en onrust. Om te gaan met gedachten die alle kanten opspringen.

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd verstrikt raken in negatieve gedachten. Dit kan faalangst, stress en een laag zelfbeeld tot gevolg hebben. In deze training krijgen ze handvatten aangeboden om te leren omgaan met gepieker en negatieve gedachten. Contact te maken met wie zij wezenlijk zijn, om uiteindelijk vanuit vertrouwen in zichzelf in de wereld te staan. Kinderen leren hoe ze rust en veiligheid kunnen vinden in zichzelf, ook als het leven rond hen soms hectisch is.

Voor meer informatie, stuur een mailtje naar werkbalans@wxs.nl,
of bel: 06-51020988